Харькову и другим городам, принимающим Евро-2012, передали первые автобусы. Вице-премьер Б.Колесников в ходе церемонии протаранил "ЛАЗом" автомобиль ГАИВіце-прем'єр Украни Борис Колесников 28 жовтня у Львові взяв участь у церемонії передачі першої партії автобусів "ЛАЗ" для обслуговування Євро-2012. Як повідомив сайт Кабінету міністрів України, церемонія пройшла на території Львівського автобусного заводу. Представникам чотирьох міст України, в яких пройдуть матчі Євро-2012, були вручені ключі і документи нових автобусів (Донецьку - фіолетових, Києву - білих, Львову - синіх, Харкову - зелених). Харків, якому передали 16 автобусів, представляли голова Харківської облради Сергій Чернов та перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов.

Як повідомило інформагентство УНІАН, після церемонії вітання представників міст, що одержали автобуси, Б.Колесніков сів за кермо автобуса, який мав вирушити до Донецька. У салоні були також журналісти і представники делегації Донецька. Під час руху автобус зіткнувся зі автомобілем "Volkswagen", який стояв, що належить ДАІ. Постраждала передня частина цього автомобіля, на автобусі залишилося кілька подряпин. Б.Колесніков заявив, що тепер зрозумів, наскільки міцні львівські автобуси, а новий "Volkswagen" для ДАІ він купить.

 

Довідка "SQ". На початку серпня директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Євген Водовозов повідомив, що КП "Харківпас" перерахувало на Львівський автобусний завод 24 млн. 960 тис. грн. на закупівлю автобусів "ЛАЗ". Автобуси повинні бути поставлені протягом 90 днів після здійснення оплати. Гроші виділені Кабінетом міністрів для придбання транспорту в містах, що прийматимуть матчі Євро-2012.

Окрім цих автобусів, згідно рішення Харківської міськради передбачається закупити для міста 300 автобусів і 300 тролейбусів на загальну суму 1, 29 млрд грн. Тролейбуси й автобуси "ЛАЗ-183", "НеоЛАЗ", "ЛАЗ Е-183" і "ЛАЗ-301" будуть поставлені на умовах договору лізингу з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України".