Голова Верховної Ради України Володимир Литвин позитивно оцінив темпи будівництва харківського аеропорту. "Дати загальну оцінку підготовці Харкова до Євро-2012 я не можу, але що стосується аеропорту - те, що я побачив, вселяє надію", - заявив 22 травня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" В. Литвин. "Ми ж повинні не в хлівах зустрічати іноземних гостей, а у сучасному приміщенні. Те, що робиться, - це плюс. Головне, що смуга буде побудована вчасно, і Харків зможе приймати літаки всіх рейсів й класів", - підкреслив голова ВРУ.

За словами В. Литвина, 21 травня ВРУ прийняла закон, яким передбачається надання ряду преференцій на проведення робіт із підготовки до Євро-2012. "Два закони ми прийняли за основу, і 3 червня вони будуть прийняті повністю. Там надаються інвесторам Євро-2012 величезні державні пільги, і це те, що повинно їх  інвесторів", - розповів В. Литвин. "Мене турбує тільки одне технічне питання: коли ці преференції закінчаться і чи закінчаться вони після 2012 року?" - підкреслив голова ВРУ.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.

Новий термінал харківського аеропорту планується відкрити до Дня міста (23 серпня). Реконструкція аеродромного комплексу включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерської вишки. Реконструкція здійснюється за рахунок держбюджету.