Більше 250 вольєрів для бездомних тварин планується відкрити при харківському Центрі поводження з тваринами у 2011 р. Для цього міська влада виділить майже 2 га землі і 350 тис. грн. бюджетних коштів. Про це 18 травня повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков.

За його словами, цього року в КП "Центр поводження з тваринами" з'явиться нове приміщення за адресою пр. Гагаріна, 358. Раніше там проводили кремацію бродячих тварин, тепер у цьому приміщенні тварин будуть тримати після відлову та стерилізувати. До кінця 2010 р. у приміщенні проведуть ремонт, на це виділено близько 500 тис. грн. "Ми також плануємо витратити близько 600 млн. грн. На придбання додаткової техніки та обладнання з відлову бездомних тварин. Зараз у місті для цих цілей функціонує дві машини. Щоб охопити основні райони Харкова, нам необхідно додатково придбати ще три "Газелі", - зазначив Р. Нехорошков.


За його словами, тендер на відлов та стерилізацію бродячих собак у Харкові виграло ТОВ "Чистий дім". Усього в місті близько 40 тис. бродячих тварин. У 2010 р. планується відловити близько 5 тис. "Планували 11 тисяч, але через те, що бюджет скоротили, вийде відловити менше", - зазначив Р. Нехорошков.