КП "Харківський метрополітен" візьме кредит розміром 50 млн. грн., щоб темпи будівництва станції метро "Олексіївська" не знижувалися, і станція була відкрита до Дня міста (відзначається 23 серпня - "SQ"). В.о харківського міського голови Геннадій Кернес на нараді штабу будівництва метро дав доручення начальнику КП "Харківський метрополітен" Сергію Мусєєву, директору Департаменту транспорту та зв'язку міськради Євгенію Водовозову та директору Департаменту бюджету та фінансів Тетяні Таукешевій протягом двох тижнів знайти банк, який видасть цей кредит. "Ми спробуємо повернутися до дати 23 серпня, і, якщо необхідно, знайти додаткові джерела фінансування", - заявив на засіданні Г. Кернес.

Як повідомив на засіданні директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства міськради Анатолій Кравчук, на закінчення будівництва станції "Олексіївська" необхідно близько 83 млн. грн.

Як заявив на засіданні Є. Водовозов, є інформація про те, що в державному бюджеті на 2010 р. передбачено 250 млн. грн. на об'єкти Євро-2012 в Харкові. За словами Г. Кернеса, частина цих грошей буде направлена на будівництво метро, проте, щоб темпи будівництва не знижувалися, гроші повинні бути перераховані в квітні 2010 р.