Комісія з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Харківської облради запропонувала внести до порядку денного сесії облради питання про продовження контракту з головним редактором газети "Слобідський край" Володимиром Ревенком. Про це 8 квітня повідомив "SQ" голова комісії Леонід Стрижко (фракція Компартії). За його словами, вирішено було також відкласти представлений на розгляд комісії проект про непоновлення контракту з В.Ревенком.

 

Довідка "SQ". Раніше комісія з питань аграрної політики, земельних відносин і природокористування підтримала проект звільнення В.Ревенка із займаної посади у зв'язку із закінченням контракту. На цю посаду планується призначити депутата Харківської облради Вікторію Лукашову (фракція Партія регіонів).

Перший номер газети "Слобідський край" вийшов 10 березня (за старим стилем) 1917 р. під назвою "Пролетарій". Потім газета називалася "Комунар", потім - "Харківський пролетарій". У 1934 р. газета одержала назву "Соціалістична Харківщина", на початку 90-х - "Слобідський край". Засновники газети - Харківська облрада, Харківська облдержадміністрація й трудовий колектив видання. У 2009 р. у зв'язку із кризою газета скоротила штат журналістів на шість осіб. Обсяг підписки на газету в 2009 р. склав 7,5 тис. екземплярів, з урахуванням продажів у роздріб - близько 10 тис.