ВАТ "Південдіпроцемент", що є власником будівлі, яка обрушилася на пр. Правди, 10, оштрафовано на 110 тис. грн. Про це повідомив "SQ" начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області Олександр Мальцев. За його словами, сума штрафу складає половину вартості виконаних без дозволу робіт з реконструкції будівлі. Як повідомив О. Мальцев, ще на 1,7 тис. грн. були оштрафовані керівники підприємства.

"У "Південдіпроцементу ", як і раніше, є тільки дозвіл на підготовчі роботи, а затвердженої проектної документації немає. Тому нічого реконструювати вони зараз не можуть. Єдине, чим вони можуть займатися і, наскільки мені відомо, займаються зараз - це посилення будівлі. Продовжити реконструкцію і добудувати зверху будівлі поверхи власники зможуть лише після отримання необхідного пакету відповідних документів", - зазначив О. Мальцев.
 

Довідка "SQ". 16 березня о 5.40 обрушилася частина стіни 6-поверхового офісного будинку, що виходить на пр.Правди і примикає до одного з корпусів готелю "Харків". Будинок знаходився на реконструкції під торгово-офісний центр із закладами громадського харчування. Жертв і постраждалих не було. Реконструкція будинку (побудованого в 1953 р.) передбачала добудову 7-го та 8-го поверхів. Бічна стіна будівлі обвалилася з 6-го по 1-й поверх. В інспекції ДАБК у Харківській області заявили, що не давали дозволу на реконструкцію будівлі.