КП "Водоканал" (м.Лозова) звернулося в Господарський суд Харківської області з позовом, у якому просило стягнути зі статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" в особі структурного підрозділу "Основянське будівельно-монтажне експлуатаційне управління" (м. Харків) 140 тис. 530 грн. загального боргу. Про це 6 травня повідомили "SQ" у суді.

Як повідомили в суді, відповідач надав суду звернення на позовну заяву, у якому повідомив, що в нього дійсно виникла заборгованість і що він не має можливості сплатити її у зв'язку з важким фінансовим становищем. Суд установив, що 1 січня 2008 р. між сторонами був укладений договір на постачання води з комунального водопроводу і прийом стоків до комунальної каналізації. Відповідно до договору, позивач зобов'язався забезпечувати відповідача питною водою в розмірах, достатніх для технічних й особистих потреб, а також приймати від нього стічні води. Відповідач зобов'язався вчасно оплачувати надавані послуги. Позивач виконав зобов'язання, відповідач - відмовився виконувати.

Господарський суд вирішив позовні вимоги задовольнити повністю: стягнути з Південної залізниці в особі СП "Основянське будівельно-монтажне експлуатаційне управління" на користь "Водоканалу" 130 тис. 101 грн. основного боргу, 85 тис. 23 грн. інфляційних, 1 тис. 907 грн. трипроцентних річних, 1 тис. 405 грн. держмита, 236 грн. - за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Рішення суду набуло законної сили.