На місці стіни, що впала, на пр.Правди в Харкові звели фундамент під нову

Фундамент під нову стіну ВАТ "Південдіпроцемент" (пр. Правди, 10, Харків) звели на місці стіни, що впала. Про це 31 травня повідомили "SQ" в архітектурній майстерні "Санін", яка розробила проект реконструкції будівлі.  Стіну, що завалився, планується повністю відновити. Зараз ведуться роботи з підсилення конструкцій будівлі. Коли почнуть будувати нову стіну, а також коли завершаться роботи з підсилення конструкцій і почнеться добудова верхніх поверхів будівлі, в майстерні не знають.

Рух транспорту пр.Правди, закритий після обвалення фасаду будівлі, як і раніше не відновлений, на проїжджій частині утворилася стихійна стоянка машин.

Довідка "SQ". 16 березня о 5.40 обрушилася частина стіни 6-поверхового офісного будинку, що виходить на пр.Правди і примикає до одного з корпусів готелю "Харків". Будинок знаходився в стані реконструкції під торгово-офісний центр із закладами громадського харчування. Жертв і постраждалих не було. Реконструкція будинку (побудованого в 1953 р.) передбачала добудову 7-го та 8-го поверхів. Бічна стіна будівлі обвалилася з 6-го по 1-й поверх. В інспекції ДАБК у Харківській області заявили, що не давали дозволу на реконструкцію будівлі. У травні ВАТ "Південдіпроцемент", яке є власником будівлі, що обрушилася, було оштрафовано на 110 тис.грн. інспекцією Державної архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області. Сума штрафу становить половину вартості виконаних без дозволу робіт з реконструкції будівлі.