Проезд в харьковском метро подорожает до 2 грн.Проїзд у харківському метро здорожчає до 2 грн. Про це 31 січня повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, найближчим часом харків'янам будуть роздаватися листівки з роз'ясненнями, у зв'язку з чим подорожчає проїзд у метро.

Зокрема, в листівках сказано: "Підтримування практично зношеного за 35 років експлуатації технологічного обладнання, вагонів, ескалаторів, тунелів метрополітену в стані, що забезпечує безпечне перевезення, вимагає підвищення тарифу до 2 грн. Гарантуємо, що прибутки від збільшення тарифу будуть спрямовані виключно на оновлення та ремонт технологічних засобів, станцій і споруд метро, якість обслуговування та безпеку перевезень".

За словами Г.Кернеса, нові тарифи на проїзд в харківському метрополітені і маршрутках зараз знаходяться на узгодженні в Києві.

Довідка "SQ". У травні 2010 р. тоді начальник КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв заявив, що підприємство в червні виступить з пропозицією підвищити вартість проїзду в метро до 2 грн. За його словами, собівартість перевезення одного пасажира складає 2,15 грн. "Витрати метрополітену на рік становлять 600 млн.грн. Ми перевозимо на рік 300 млн. пасажирів, але отримуємо при нинішньому тарифі в 1,5 грн. не 450 млн.грн., а тільки 300 млн.грн, тому що держава не компенсує перевезення пільговиків", - зазначив С.Мусєєв.

Про підвищення вартості проїзду в метро говорив і голова Харківської облради Сергій Чернов. Однак, за його словами, "перш ніж буде підвищений проїзд у метро, повинен бути врахований рівень прибутків населення". "Головне, щоб люди заробляли стільки, щоб мати можливість оплачувати тарифи ЖКГ, їздити на транспорті, купувати продукти та одяг", - заявив С.Чернов.

Про здорожчання найближчим часом проїзду в харківських автобусах і маршрутках 17 січня заявив директор Департаменту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. За його словами, для підвищення тарифу на проїзд у маршрутках є передумови - зокрема, здорожчання пального.