Лозівська міжрайонна прокуратура Харківської області направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням директора ТОВ "Супіна Інтернешнл" у злочинах, які заподіяли значної шкоди державним інтересам.

Як повідомили "SQ" у прес-службі прокуратури Харківської обл. з посиланням на першого заступника прокурора області Олександра Кирилюка, досудовим слідством встановлено, що на складі цього підприємства, розташованому поблизу Лозової, зберігалося близько 100 т непридатних для використання пестицидів. У вересні 2008 р. у результаті вибухів снарядів на території арсеналу в Лозовій була пошкоджена покрівля складу. Держава виділила кошти на її ремонт. Прокуратура встановила, що 236 тис.грн. керівник ТОВ розікрав, ремонт виконаний не був, заходи щодо забезпечення належних умов зберігання пестицидів не прийняті.

У лютому 2009 р., пестициди через пошкоджену покрівлю залило дощовою водою, і відбулася хімічна реакція, в результаті чого вони загорілися. У повітря були викинуті токсичні речовини, які створили загрозу життю і здоров'ю людей, що проживали на прилеглій території. За рахунок державних коштів була проведена евакуація близько 200 осіб з шкільних і дошкільних установ с. Катеринівка Лозівського району.

За даними прокуратури, в ході слідства виявлені й інші факти злочинної діяльності директора. Зокрема, підприємство завдало державі збитків більш ніж на 400 тис.грн. унаслідок ухилення від сплати податку на прибуток з прибутків фізичних осіб, а також на 116 тис. грн. у результаті самовільного захоплення земельної ділянки площею 6,5 р. Загалом державі завдано збитків більш ніж на 760 тис. грн. Прокуратурою заявлено позов про відшкодування збитків.