Акція "Крапля надії" зі здачі донорської крові студентами відбудеться 29 жовтня в Харківському національному університеті ім. В. Каразіна. Ініціаторами проведення заходу виступили волонтери соціального проекту "Ми разом" спільно з профспілковою організацією ВНЗ. Як повідомила "SQ" керівник цього проекту Жанна Харківська, умови для здачі крові будуть забезпечені зусиллями пересувної станції Центру переливання крові. Всі студенти, які бажають стати донорами, отримають повне і необхідне обстеження на території вишу. Крім того, вони зможуть взяти участь у розіграші призів.

Ж.Харківська повідомила, що акцію планується провести і в інших ВНЗ Харкова. Зараз ведуться переговори з Харківським національним педагогічним університетом ім. Г.Сковороди, Харківським національним економічним університетом та Національним технічним університетом "Харківський політехнічний інститут". Організатори хочуть проводити акцію мінімум двічі на рік. Також до її проведення приєдналася громадська організація "Центр "Рівне право на життя".

За словами Ж.Харківської, за статистикою, в Україні на 1 тис. населення припадає 14,6 донора, що в 3 рази менше необхідного мінімуму. З 1995 до 2010 рр. кількість донорів скоротилася вдвічі і продовжує зменшуватися. "Медики не в змозі самостійно вирішити цю проблему. Скорочення чисельності донорів обумовлено тим, що протягом останніх десяти років були згорнуті програми популяризації та пропаганди донорства серед населення", - зазначила Ж.Харківська.

Довідка "SQ". Соціальний проект "Ми разом" почав реалізовуватися в Харкові в 2009 р. Кампанія спрямована на об'єднання зусиль громадських організацій, підприємців та держструктур задля вирішення низки соціальних проблем (серед них - ВІЛ/СНІД, наркоманія, онкозахворюваність, бездомні діти, відмови від дітей, донорство ). У проекті задіяна низка громадських організацій, фондів та соціальних структур.