Урочисте відкриття Головної ялинки Слобожанщини відбулося 24 грудня на пл. Свободи у Харькові. У відкритті Ялинки взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, харків'яни і гості міста. Про це повідомили сайти ХОДА та Харківської міськради.

Як повідомив у вітальному слові мер Харкова, "сьогодні ми запалюємо головну ялинку Харкова і відкриваємо новорічні свята. Площа Свободи буде відкрита для всіх харків'ян і гостей нашого міста. Тут ми обладнали спеціально для вас каток, гірки і луна-парк".

Губернатор привітав з наступаючим Новим роком жителів міста, області, гостей міста та побажав, щоб новий рік приніс достаток, успіх, радість. "І щоб діти - найголовніші жителі нашої області - обов'язково реалізували всі свої надії і були щасливі, а разом з ними будемо щасливі і ми", - зазначив губернатор.

Святкові заходи, присвячені відкриттю Головної ялинки Харківщини, закінчилися святковим феєрверком.

Довідка "SQ". На пл.Свободи також відкрився новорічний ярмарок "Дванадцять місяців", на якому почалася торгівля у розфарбованих дерев'яних будиночках, де продаються різні товари, почали роботу ігрові майданчики, гірки, каток. На площі встановлено чотири матрьошки заввишки 8 м. Молоді художники з Донецька, Харкова та Феодосії (АР Крим) прикрасили їх спеціальними стійкими фарбами в етнічному стилі з логотипом "Євро-2012". Також на площі встановлено самовар об'ємом в 300 л. На відкритому вогні в ньому вариться чай, і всі бажаючі зможуть його придбати. На площі почали працювати луна-парк, будиночок Діда Мороза, хатинка Баби Яги, Чортовий млин, козачий стан, де будуть проходити козацькі розваги. Ярмарок "Дванадцять місяців" буде працювати до 9 січня.


24 грудня у Палаці спорту пройшла Новорічна ялинка під патронатом міського голови та голови облдержадміністрації. Школярі міста і області побачили мюзикл "Снігова королева". У його підготовці задіяно до 3 тис. чол. - Учасники театральних, хореографічних, циркових та вокальних колективів. У цей же день Новорічні ялинки відкрилися в усіх районах міста.

31 грудня на площі розпочнеться шоу-програма, присвячена зустрічі Нового року (з 23.00 до 3.00 1 січня). На концерті виступлять творчі колективи Харкова, зірки української та зарубіжної естради. Феєрверк розпочнеться опівночі.