В Харькове на некоторые маршруты вышли трамваи. Троллейбусы не ходят (дополнено)Трамваї Жовтневого депо КП "Міськелектротранс" (Харків) уранці 24 грудня вийшли на маршрути після страйку. Про це 24 грудня повідомили "SQ" у диспетчерській депо.

Як повідомив "SQ" генеральний директор КП "Міськелектротранс" Сергій Почепецький, на маршрут виїхали 72 зі 103 трамваїв Салтівського депо і 75 з 89 трамваїв Жовтневого депо. За словами гендиректора підприємства, працівникам "Міськелектротрансу" вже виплатили зарплату за серпень, зараз йде виплата заборгованості за вересень. "Почали платити, гроші йдуть частинами з державної скарбниці. 13 млн.грн. Нам виділили з державного та обласного бюджетів - цими коштами ми погасимо борги за два місяці, решту зарплату почнемо виплачувати з виручки", - підкреслив С.Почепецький.

Він не підтвердив інформацію про те, що сьогодні з ранку до Жовтневого депо приїжджали правоохоронці, і між керівництвом та колективом підприємства стався конфлікт. "Усе виїхали на маршрути добровільно", - заявив С.Почепецький.

Як повідомила "SQ" водій трамвая Жовтневого депо на умовах анонімності, частина працівників підприємства перекрила рейки на виході з депо, щоб не випустити трамваї. Після цього приїхав ОМОН, проте силою нікого не розганяли, а просто вмовляли звільнити рейки. У результаті рейки звільнили, частина трамваїв виїхала на маршрути, частина залишилася в депо, частина з тих, хто виїхав трамваїв через деякий час повернулася в депо. "Скільки трамваїв вийшло, і на які маршрути, складно встановити через плутанину, яка твориться в депо", - заявила водій трамвая.

Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській обл., у ході проведення акцій співробітників "Міськелектротрансу" порядок охороняли 20 міліціонерів.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 грудня проводять акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплаті. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці, борг із зарплати на момент початку акції складав 22,4 млн.грн. 22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що держава виділила ХКП "Міськелектротранс" 8 млн.грн. Окрім того, 5 млн.грн. буде виділено підприємству як субвенції з обласного бюджету. "Ці 13 млн.грн. підуть на виплату 2-місячної заборгованості із зарплати працівникам підприємства. Понад 4 млн.грн. уже надійшли, протягом 2-3 днів ми почнемо виплачувати зарплату", - зазначив Г.Кернес.

23 грудня трамваї Жовтневого депо вийшли на низку маршрутів.