Верховний суд України постановив залишити в силі покарання колишньому начальнику управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Харківської міськради Геннадія Бакаляра, визначене Апеляційним судом Харківської області, - позбавлення волі на два з половиною роки. Про це повідомив сайт прокуратури Харківської області.

При цьому Г.Бакаляр був звільнений від покарання за зловживання службовим становищем за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу (КК) України у зв'язку із закінченням строків давності, а також суд скасував рішення про призначення покарання за сукупністю злочинів. Вирок суду вступив в силу.

Довідка "SQ". 30 листопада 2006 р. співробітники міліції провели обшук у кабінеті Г.Бакаляра. Обшук відбувався після надходження в міліцію повідомлення про те, що один із посадовців міськвиконкому вимагає хабара у розмірі 38 тис.грн.

20 січня 2007 р. суд Червонозаводського р-ну Харкова закрив кримінальну справу стосовно Г.Бакаляра, зробивши висновок, що вона було порушена незаконно. 6 лютого 2007 р. Апеляційний суд Харківської області задовольнив апеляцію облпрокуратури і скасував рішення суду Червонозаводського району, відправивши справу на повторний розгляд. У січні 2008 р. кримінальну справу було передано до Київського райсуду Харкова. 9 квітня під час судового засідання свідок Д.Котляров після надання показань був визнаний потерпілим у цій справі. 11 вересня Київський райсуд Харкова ухвалив постанову відправити на додаткове розслідування кримінальну справу стосовно Г.Бакаляра у зв'язку з неправильним і неповним проведенням досудового слідства. Після дорозслідування справу знову розглядав Апеляційний суд Харківської обл.

7 червня 2010 р. Апеляційний суд Харківської області засудив Г.Бакаляра до 2 років 6 міс. позбавлення волі за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.190 (шахрайство, що завдало значної шкоди) КК.