Виставка робіт молодих архітекторів відкрилася 21 вересня в Харкові, на пл.Архітекторов. Про це повідомила "SQ" прес-секретар асоціації "Регіональне будівництво" Олена Єрмолаєва. Архітектори з Дніпропетровська, Києва, Львова та Одеси представили свої проекти котеджів. Виставка буде працювати до 26 вересня.

Як повідомив "SQ" керівник архітектурної майстерні "ОСА" (Харків) Олександр Спірулев, майстерня представила на виставці п'ять проектів (усього на виставці представлено 40 проектів), частина з яких уже реалізується. "Проекти здешевшали порівняно з докризовим періодом. Крім того, зараз замовники почали розпитувати, скільки буде коштувати обслуговування будинку, чого раніше не було. Тому у нас немає проектів п'ятиповерхових замків. Ми прагнемо до раціональної організації простору забудови", - зазначив О.Спірулев .

Як повідомив один з організаторів виставки Олександр Жидков, виставку організували для популяризації сучасних архітектурних ідей і напрямків.

Довідка "SQ". Після Харкова виставку покажуть у Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Сімферополі. Організатор виставки - спільнота молодих українських архітекторів "Generation A". Стратегічним партнером акції виступила асоціація "Регіональне будівництво". Ініціативу підтримала Харківська обласна організація Спілки архітекторів.