Введення безконтактних карток у харківському метро дозволило відсіяти людей, які представлялися пільговиками, але насправді не мали права на безкоштовний проїзд. Їх кількість склала 10% загальної кількості пільговиків. Про це 20 травня повідомив журналістам заступник начальника КП "Харківський метрополітен" Юрій Баранов.

Також він зазначив, що черг, які утворювалися в метро через запис пасажирів пільгових категорій, 20 травня уже практично немає. "Де-не-де черги будуть, але їх навіть не можна назвати чергами, тому що це одна – дві людини, можливо, приїжджі з інших міст", - зазначив Ю. Баранов. За його словами, 15 травня за пільговими картками в метро пройшли 72 тис. пасажирів, 16 травня - 87 тис., 19 травня - 92 тис.

 


 

Довідка "SQ". У харківському метрополітені з 15 травня спеціальні службовці записують номери посвідчень пасажирів пільгових категорій, у яких немає електронних карток, перед тим, як пропустити їх до метро. Це робиться для обліку пасажирів пільгових категорій, а також для того, щоб перешкодити проїзду за фальшивим посвідченням. За інформацією метрополітену, пасажири пільгових категорій більше не можуть пройти до метро, просто показавши посвідчення. На проходах для пільговиків на всіх станціях поставили спеціальні автоматичні бар'єри. Тепер прохід можливий тільки за карткою або за записом. Службовці, які перевіряють посвідчення і записують ім'я, прізвище, номер посвідчення й тип пільги, працюють на всіх станціях.

За словами начальника КП "Харківський метрополітен" Сергія Мусєєва, заяви на отримання карток подали близько 200 тис. осіб, отримали картки близько 150 тис. осіб, і 50 тис.карток очікують одержувачів у "Приватбанку". За словами його представника, банк видав понад 100 тис. карток, останнім часом надійшло ще 46 тис. заявок. Зараз кожне відділення на день видає близько 500 карток. Ще не виготовлено близько 5-6 тис. карток. 13 тис. карток не отримані тому, що їх власники не можуть самостійно пересуватися.