Прокурори та міліціонери отримають пільгові картки для проїзду в харківському метро

"Зараз з Харківською міськрадою обговорюється питання організації пільгового проїзду в метро співробітників правоохоронних органів і прокуратури", - повідомив 20 травня журналістам прокурор Харкова Євген Попович. За його словами, керівництво МВС в Харківській області та прокуратури Харківської області укладуть з міськрадою відповідні договори, та проблем і з перевезенням працівників правоохоронних органів не буде. "Зараз у них карток немає, але вони користуються службовими посвідченнями, і їх пропускають. Скільки працівників прокуратури отримає пільгу, складно сказати, тому що частина прокурорів працює в районах області", - відзначив Є. Попович.

Начальник Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області Олександр Баранник зазначив, що є працівники міліції, які щодня користуються метро. "І для них це все-таки проблема, що вони з невеликої зарплати змушені вишукувати додаткові кошти на проїзд. Найближчим часом ця проблема буде вирішена, можливо, за рахунок видачі карток пільгового проїзду. У Харкові - близько 4,5 тис. працівників міліції, користуватися картками буде близько 3 тис.осіб", - зазначив О. Баранник.

Як зазначив на нараді в міськраді, присвяченій проблемам пільгових перевезень, в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, метрополітену та "Приватбанку" потрібно приступити до вирішення проблеми видачі карток пільгового проїзду правоохоронцям, а також суддям.

Довідка "SQ". У харківському метрополітені з 15 травня 2010 службовці записують номери посвідчень пасажирів пільгових категорій перед тим, як пропустити їх до метро. Це робиться для обліку пасажирів пільгових категорій, а також для того, щоб перешкодити проїзду за фальшивим посвідченням. За інформацією метрополітену, пасажири пільгових категорій більше не можуть пройти до метро, просто показавши посвідчення. На проходах для пільговиків на всіх станціях поставили спеціальні автоматичні бар'єри. Тепер прохід можливий тільки з карткою або за записом. Службовці, які перевіряють посвідчення і записують ім'я, прізвище, номер посвідчення й тип пільги, працюють на всіх станціях.

Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. на добу). У харківському метро 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон.