Редакція громадсько-інформаційної газети Чугуївщині "Червона зірка" (м. Чугуїв, Харківська обл.) Приступила до виробництва відеофільмів. Про це 18 серпня повідомив "SQ" головний редактор "Червоної зірки" Артем Левченко.

За його словами, дебютним проектом у цьому напрямку став фільм "Чугуївська билина", презентований редакцією 17 серпня в інтернеті. А.Левченко зазначив, що редакція планує зробити відеовиробництво поряд з книговидавництвом ще одним додатковим видом своєї діяльності.

Довідка "SQ". Газета "Червона Зірка" була заснована 11 червня 1931 р. Її засновники - Чугуївська райрада, райдержадміністрація і міськрада, а також трудовий колектив газети. Видання виходить один раз на тиждень по суботах українською та російською мовами. Тираж - 3,5 тис. екземплярів. Фільм "Чугуївська билина" розміщено на офіційному сайті "Червоної зірки", за адресою www.rayonka.info / nashi-proekti / chuguevskaya-bilina.html

Автор сценарію фільму - А.Левченко, режисер, оператор-постановник і монтажер - студент факультету кіно-і телемистецтва Харківської державної академії культури Роман Павленко. Фільм представляє собою невелику відеозамальовку, адресовану в першу чергу дитячій аудиторії. У формі легенди фільм розповідає про Георгіївські традиції російського воїнства і їх зв'язок з Чугуївщиною, військове минуле краю, бойові заслуги і подвиги людей, що населяли його до революції 1917 р. Метою фільму автори назвали військово-патріотичне виховання підростаючого покоління, залучення уваги дітей і підлітків до історії минулого рідного краю. За задумом авторів, "Чугуївська билина" передує задуманий ними цикл науково-популярних відеофільмів, присвячених військовій історії Чугуївщині.

У серпні 2009 р. редакцією "Червоної Зірки" була видана книга "Чугуєвці. Вірші і спогади офіцерів Російської імператорської армії".