У новому терміналі міжнародного аеропорту "Харків" розпочаті роботи з укладання плитки для підлоги і монтажу підвісних стель. Про це "SQ" повідомили у прес-службі групи компаній "DCH" (головний інвестор реконструкції стадіону "Металіст" і реконструкції харківського аеропорту - "SQ"). Монтаж стель і укладання плитки завершиться за три місяці з розрахункe, щоб об'єкт був готовий до передання в експлуатацію до Дня міста (23 серпня).

Як повідомив керівник будівництва Олексій Сівальнєв, близько 80% усього запланованого обсягу робіт буде закінчено до 6 червня. Зокрема, за вказаний період необхідно буде укласти більше 8 тис. кв. м плитки для підлоги. 6 тис. кв. м плитки піде на обладнання підлог у представницьких зонах і близько 2 тис. кв. м - на обладнання підлог у технічних приміщеннях (санвузли, коридори тощо).

Крім того, в орендних зонах (офісні та торгові приміщення) буде покладений лінолеум та інші види покриттів для підлоги. У секторі роботи з багажем вже завершено монтаж геркулітових підлог. Підвісні стелі російського і українського виробництва також будуть змонтовані в зазначений термін.

Довідка "SQ". Передбачається, що новий термінал харківського аеропорту відкриється до Дня міста (23 серпня).

Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро- 2012, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту.

Бенефіціар групи "DCH" - український бізнесмен О. Ярославський.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерскої вишки, здійснюється за рахунок держбюджету.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 р. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться у Києві.