Елочные базары  начнут работать в Харькове 15 декабря (дополнено)Ялинкові базари відкриються у Харкові 15 грудня. Про це 14 грудня повідомили "SQ" в управлінні з питань підприємництва, інвестицій та споживчого ринку Харківської міськради. За інформацією управління, в Харкові буде працювати 100 ялинкових базарів, найбільше базарів відкриється в центрі міста, а також у Московському районі. Інші будуть розподілені в "спальних" районах Харкова та біля торгових точок.

"Деякі базари відкрилися 12 грудня, але таких одиниці. Цього року ялинки почнуть продавати дещо пізніше порівняно минулих років, таке бажання виявили підприємці - на їхню думку, раніше 15 грудня їх товар не користується особливим попитом", - відзначили в управлінні. Ялинкові базари працюватимуть до 31 грудня.

Як повідомили "SQ" у харківському облуправлінні лісового і мисливського господарства, цього року у 10 лісгоспів Харківської області закуплено для реалізації 78,5 тис. сосен і ялин. З них 75 тис. сосни звичайної, 3 тис. сосни кримської і 500 ялин. Найбільші постачальники сосни в області - Чугуєво-Бабчанський лісгосп (23 тис. дерев), Вовчанський лісгосп (18 тис. дерев) і Куп'янський лісгосп (10 тис.дерев). За інформацією управління, середня закупівельна ціна на сосну до 1 м - 20 грн., від 1м до 2 м - 25 - 30 грн.