На площади Свободы проходит митинг в защиту прав чернобыльцевБільше 100 представників чорнобильських організацій Харкова проводять акцію протесту на пл.Свободи біля будинку облдержадміністрації. Вони тримають плакати: "Вимагаємо виконання соціальних гарантій чорнобильцям!", "Вимагаємо виконання Конституції і законів України!". Учасники пікету виступають проти ініційованого Кабміном проекту закону про внесення змін до закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

За словами керівника Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна, в законопроекті значно знижено рівень соціального захисту чорнобильців. В.Проскурін відзначив, що відправляв в уряд поправки до даного проекту закону, проте відповіді не отримав.

Довідка "SQ". Раніше на сайті Міністерства соціальної політики був опублікований проект закону про внесення змін до закону про статус і соцзахист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Сьогодні, 14 грудня, відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.