Семінар для вчителів загальноосвітніх шкіл з методики викладання гри в гольф відбудеться 15-16 вересня в харківському "Superior Golf Club". Семінар вестиме інструктор з Великої Британії, тренер-професіонал Райан Парфетт. У рамках семінару вчителів фізкультури очікує інтенсивний курс вступу до гольфу й оволодіння практичними основами цієї гри. Початок семінару - о 14.00.

Як повідомили "SQ" в прес-службі "Superior Golf Club", у десяти загальноосвітніх школах Харкова, що обрало міське управління освіти для експерименту, від вересня поточного навчального року проводитимуть заняття з гольфу.

На кошти "Superior Golf Club" для шкіл міста вже закуплено спеціальне гольф-спорядження, що дозволяє проводити тренування не тільки на відкритому повітрі, але й у шкільних спортзалах. Це обладнання розроблене в США спеціально для шкіл, дошкільних навчальних закладів, таборів і дозволяє отримати основні навички гри в приміщеннях, які не потребують переобладнання, а також у природних умовах шкільних дворів, галявин, пляжів.

Довідка "SQ". Як заявив 17 березня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на базі харківського "Superior Golf Club" можлива організація масових занять гольфом для харківських дітей. За словами М.Добкіна, є попередня домовленість з Національним олімпійським комітетом України про те, що комітет підтримає розвиток гольфу в Харкові. "Враховуючи, що в Харкові може бути створено національну базу гольфу, я буду ініціювати, щоб школярі могли займатися в харківському гольф-клубі у визначені години і дні. В ході занять можна буде відбирати найбільш здібних і безкоштовно проводити навчання", - відзначив М. Добкін.

У вересні 2009 р. у Харкові відкрилася дитяча академія гольфу. Вона працює на базі харківського гольф-клубу "Superior Golf Club". В академію було набрано групи дітей у віці 8-12 років, які будуть відвідувати заняття три рази на тиждень.

"Superior Golf Club" - харківський гольф-клуб, має поле загальною площею 29 га. Поле "Superior Golf Club" включає 53 бункери з довгим оперізувальний бункером, 9 лунок, вейст-бункери, штучні озера.