У Харкові зруйновано майже 150 тис.кв.м дорожнього покриття. Про це 9 квітня повідомив журналістам начальник КП "Шляхрембуд" Віталій Бура. За його словами, ці дороги доведеться ремонтувати в поточному році. Багато з них постраждали через складні погодні умови взимку.

Як зазначив В.Бура, під час двомісячника благоустрою "Зелена весна-2010" в Харкові планується провести поточний ремонт на основних магістралях міста й охопити 22 тис.кв.м дорожнього покриття. У минулому році було укладено 116 тис.кв.м асфальту.

Начальник КП "Шляхрембуд" також розповів технологію робіт з поточного ремонту. Зокрема, при руйнуванні дорожнього полотна по узгодженню з ДАІ виставляються попереджувальні щити, потім відбувається оконтурювання пошкодженої ділянки, вирубка ділянки дороги відбійними молотками, продування, сушка, нанесення тонкого шару бітумної емульсії й укладання свіжого асфальтобетонного покриття.

"Кожна ділянка вивчається фахівцями і ремонтується харківським асфальтом. Вартість робіт прораховується індивідуально на кожній ділянці і коливається в межах 90-150 грн. за 1 кв.м покриття", - підкреслив В.Бура.

Довідка "SQ". Поточний ремонт доріг розпочався в Харкові з 29 березня. На сьогоднішній день на поточному ремонті міських доріг працюють 24 бригади і ще 24 бригади займаються прибиранням змету. КП "Шляхрембуд" зараз проводить роботи на Білгородському шосе, Московському проспекті (район велозаводу), вул.Червоноармійській, пр.Орджонікідзе, вул.Миру, пр. 50-річчя СРСР. Поточний ремонт триватиме приблизно до листопада, тобто до тих пір, поки дозволяють метеоумови.