Директор міського департаменту освіти Ольга Деменко 7 лютого під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань Харківської міськради виступила з пропозицією внести зміни до Комплексної програми розвитку освіти на 2011-2015 рр. За словами О.Деменко, з відкриттям у Харкові нових дитячих садків і груп гостро постало питання придбання матраців, подушок, рушників та постільної білизни. "Виходить, що ця проблема лягає на плечі батьків. Але якщо ми внесемо ці зміни до комплексної програми розвитку освіти, то ми зможемо купувати всі необхідні речі за кошти бюджету", - зазначила директор департаменту освіти. За її словами, з міського бюджету необхідно виділити близько 40 тис.грн. "Ці кошти не потрібно вишукувати додатково, їх можна отримати шляхом перерозподілу", - додала О.Деменко.

Також директор департаменту освіти внесла на розгляд комісії питання про кредиторську заборгованість з надання фінансової допомоги КП "Комбінат дитячого харчування". За словами О.Деменко, на погашення заборгованості, що виникла в кінці 2010 р. у результаті придбання кухонного інвентарю, посуду та спецодягу для комбінату, необхідно 400 тис.грн.

Депутати, які входять до комісії, підтримали обидві пропозиції. Наразі ці питання будуть винесені на розгляд сесії міськради, яка відбудеться 23 лютого.

О.Деменко також повідомила, що до 1 вересня в Харкові буде відкрито дитячий садок № 275 на вул. Єлизарова, 28-А.