Світлана Поміляйко 6 жовтня подала апеляцію до Апеляційного суду Харківської обл. з проханням переглянути рішення Орджонікідзевського райсуду Харкова про закриття кримінальної справи за фактом тортур в Орджонікідзевському райвідділі і невинності співробітників міліції. Про це 6 жовтня повідомила "SQ" її адвокат Оксана Станіславська.

"Ми також вимагаємо скасувати постанову прокуратури про закриття кримінальної справи", - заявила О.Станіславська. За її словами, якщо суд не задовольнить апеляцію, С.Поміляйко звернеться до Європейського суду з прав людини.

Довідка "SQ". Дві співробітниці дизайнерського бюро Харківського плиткового заводу С.Поміляйко і Наталія Леонова звинуватили співробітників Орджонікідзевського райвідділу в застосуванні до них тортур під час допиту 8 листопада 2008 р. С.Поміляйко заявила, що Н.Леонову катували плоскогубцями. У тортурах підозрювалися троє працівників міліції. Прокуратура Харківської обл. порушила кримінальну справу за фактом перевищення співробітниками райвідділу службових повноважень, але 4 лютого 2010 р. закрила її. Орджонікідзевський районний суд 12 червня визнав міліціонерів невинними.