Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) турбує підготовка ОСК "Металіст" (Харків) до проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це 4 грудня в Києві під час наради з підготовки України до Євро-2012 повідомив директор УЄФА Мартін Каллен, передає портал 2012ua.net.

За словами М. Каллена, УЄФА непокоїть те, що в Харкові до цих пір не визначений оператор для стадіону "Металіст", на відміну від польських міст. Крім того, немає концепції підготовки стюардів, а також існує проблема з безперебійним енергозабезпеченням. "Найближчим часом експерти УЄФА відвідають Харків, щоб отримати відповіді на поставлені запитання", - зазначив директор УЄФА.

Харківський міський голова Геннадій Кернес, який присутній на нараді, повідомив, що керуючим-оператором стадіону "Металіст" буде ФК "Металіст".

Також в ході заходу було зазначено, що приймаючі міста Євро-2012 8-9 грудня підпишуть з Європейською футбольною асоціацією оновлений договір, який передбачає отримання фінансової допомоги від УЄФА на рекламу турніру і організацію фан-зон. Також у нових рекомендаціях передбачаються пільги за квитками на матчі для приймаючих міст.

 

Довідка "SQ". Довідка "SQ". Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону "Металіст" становить 762 млн.632 тис. Проект фінансує за рахунок коштів державного бюджету та інвестора - групи компаній "DCH".

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та України. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.