Харківська штаб-квартира УЄФА буде перебувати в готелі, що будується на пл. Свободи. Як повідомили "SQ" в групі компаній "DCH", Олександр Ярославський (основний інвестор Євро-2012 у Харкові) підпише з головою Місцевого організаційного комітету з Євро-2012 в Україні Маркіяном Лубківським відповідний договір. Згідно документу, в цьому готелі будуть жити представники УЄФА, які будуть координувати заходи щодо проведення матчів Євро-2012 у Харкові. Як зазначили в групі компаній, такого договору ще не підписав жодне з чотирьох українських приймаючих міст. Зараз у харківській мерії проходить нарада, на якій обговорюється це питання.

Також на нараді піднімалося питання про кошти, що виділяються в рамках підготовки міста до Євро-2012. Зокрема, було заявлено, що буде відремонтовано 54 дороги, прилеглі до стадіону "Металіст", а в серпні закінчиться будівництво злітно-посадкової смуги харківському на аеродромі (вже освоєно 80 млн.грн., усього необхідно близько 360 млн.грн.).

У ході наради операційний директор турніру Мартін Каллен заявив, що він уперше в Україні почув грунтовну доповідь про підготовку медичної сфери до Євро-2012. Доповідав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурмаі

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно складеного УЄФА календаря, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.

У Харкові 4 березня перебувають представники УЄФА - операційний директор турніру Мартін Каллен, спеціальний представник УЄФА з Євро-2012 Франтішек Лаврінець і директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.