Якщо реконструкція Харківської обласної філармонії буде фінансуватися в повному обсязі, всі ремонтно-відновлювальні роботи можна закінчити за рік. Про це 3 серпня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив президент асоціації "Регіональне будівництво", голова правління ВАТ "Трест "Житлобуд-1" (проводить реконструкцію будівлі - "SQ") Олександр Харченко.

За його словами, цього року в держбюджеті було закладено 7 млн.грн. на реконструкцію філармонії, але гроші поки не надійшли.

"У даній ситуації можна сказати: "Скільки пива - стільки й пісень". Але, незважаючи на відсутність фінансування, ми не припинили роботи з філармонії: виконуємо ті з них, які необхідні для збереження будівлі. Відповідно, й орган можна буде помістити всередині тільки за 100%-й будівельної готовності, коли будуть закінчені всі оздоблювальні роботи", - зазначив О. Харченко.

Довідка "SQ". Директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко заявив 29 червня, що роботи з реконструкції філармонії "ледве-ледве жевріють" через відсутність фінансування. За його словами, Харківська облрада коштів на реконструкцію не виділила, і керівництво філармонії сподівається, що гроші будуть виділені з державного бюджету. Він також повідомив, що в серпні фірма "Олександр Шуке" (Німеччина) завершить виготовлення нового органу для філармонії. Але оскільки органний зал не готовий, зберігати інструмент у Харкові ніде, він залишиться в Німеччині.

Будівля філармонії зведена в 1885 р. Реконструкція будівлі була почата в березні 2005 р. Ремонтні роботи фінансуються за рахунок державного та обласного бюджетів. У 2006 р. ремонтні роботи велися на благодійні кошти (близько 8 млн.грн.), зібрані під час аукціону "Ренесанс". Усього на реконструкцію планується витратити близько 100 млн.грн.

АТ "Житлобуд-1" приступило до реконструкції філармонії 14 червня 2007 р. Реконструкцію будівлі філармонії планувалося завершити в 2010 р.