Людина, яку зараз не можуть знайти, виманила зниклого редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва з дому в день його зникнення. Про це 1 жовтня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" заявив журналістам заступник редактора газети "Новий стиль" Петро Матвієнко.

За його словами, ця людина з'явилася у В.Климентьєва 10 серпня і запропонувала йому сфотографувати дачу голови Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслава Денисюка. Разом з В.Климентьєвим вони 11 серпня вирушили фотографувати дачу, і після цього В.Климентьєв зник.

За словами П.Матвієнка, свідка встигли один раз допитати в міліції. Допит відбувся приблизно 16 серпня. "Після допиту цей чоловік зник. Він родом з м. Первомайського (Харківська обл. - "SQ"). Його батько, відомий чоловік, не подавав жодних заяв до міліції про зникнення сина. Є відомості, що телефон цього зниклого свідка час від часу виходить на зв'язок. Можливо, людина просто ховається", - заявив П.Матвієнко.

За словами члена громадської організації "Незалежне агентство журналістських розслідувань" Юрія Шишкіна, зниклий свідок раніше працював у правоохоронних органах. Як раніше повідомляли ЗМІ, зниклим свідком може бути колишній співробітник УБОЗ Андрій Козир.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня о 22.30 звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів Вовчанського р-н).

В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції. За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були С.Денисюк, В.Плетньов і С.Хачатрян. П.Матвієнко раніше заявляв про зникнення свідка у справі про зникнення В.Климентьєва.