Если бы регионалы выдвинули на пост харьковского мэра другую кандидатуру, коммунисты бы ее поддержали - А.Александровская Якби Партія регіонів висунула на посаду харківського міського голови іншу кандидатуру, а не Геннадія Кернеса, то комуністи б, ймовірно, її підтримали. Про це 27 жовтня заявила журналістам кандидат на пост мера Харкова від Компартії, народний депутат Алла Александровська.

"Мої політичні опоненти іноді говорять, що я традиційно беру участь у виборах, і на цей раз теж. Але це не так. Просто я не можу дивитися, на що перетворюється Харків. Зовні ніби все гаразд: і чистіше, і гарніше, фонтани, квіти і т.д. Але ми ж розуміємо, що все це оболонка, за якою криються колосальні проблеми міського господарства. Ці проблеми боляче б'ють по гаманцях городян і руйнують впевненість у тому, що в Харкові можна спокійно і продуктивно жити і працювати. Я дійсно не можу з цим змиритися і чудово розумію, що якби від Партії регіонів була інша кандидатура, яка могла б професійно працювати і забезпечити розвиток міста, ми б таку кандидатуру могли б навіть підтримати. Але та кандидатура, яка запропонована регіоналами, абсолютно чітко зажадала зайняти певну позицію. Тож бути в стороні від виборів, не висуватися було неможливо, оскільки це трактувалося б, як підтримка цієї кандидатури, а я як комуніст і харків'янка підтримати цю кандидатуру не можу", - заявила А.Александровська.

При цьому кандидат у мери зазначила, що сумнівається в істинності результатів, які комуністи офіційно показують на виборах. "Харків традиційно вважається "червоним", тому той відсоток, який ми бачимо в останні роки, не відображає реального стану справ. Пов'язано це, можливо, з тим, що ми не дуже ефективно забезпечуємо контроль за підведенням підсумків виборів. Думаю, що 30 -32%, які у нас були в 1999 р. на виборах президента, - це та реальність, яка є насправді", - зазначила А.Александровська.

Лідер Компартії Петро Симоненко, який знаходиться 27 жовтня з візитом у Харкові, заявив, що А.Александровська добре знає головні проблеми, що хвилюють городян. "Своїм жіночим серцем вона розуміє всю біль і гостроту цих проблем. Окрім того, вона публічна людина, глибоко розбирається в багатьох питаннях. Вважаю, що кандидатури, які ми внесли на вибори, в тому числі на мера міста, гідні", - зазначив лідер КПУ.

Довідка "SQ". П.Симоненко 27 жовтня перебуває у Харкові з робочим візитом. У програмі його візиту, зокрема, зустрічі з трудовими колективами Харківського тракторного заводу та ДП "Електроважмаш".