Керівник харківської обласної організації партії "Реформи і порядок" (ХОО ПРП) Іван Варченко заявив про тиск на харківських автоперевізників з боку керівництва облуправління Державтоінспекції (ДАІ). Про це йдеться у відкритій заяві керівника ХОО ПРП до віце-прем'єра зі взаємодії з силовими структурами Володимиру Сівковичу і міністру внутрішніх справ Анатолія Могильова, яка є в розпорядженні "SQ".

"11 автотранспортних підприємств Харкова, до яких звернулася ХОО ПРП з проханням надати автобуси для поїздки до Києва з метою участі в акціях пртесту 11 травня, відмовилися надати послуги з автоперевезення. Відмови пояснювалися наявністю негласних "рекомендацій" начальника обласної ДАІ, які були донесені до кожного підприємця через керівників районних ДАІ. Відповідно до цих "рекомендацій", ні один автобус не повинен отримати техогляд на поїздку до Києва. Підприємства, які ризикнуть відправити автобуси, не пройдуть техогляду всього автопарку на 2011 рік ", - йдеться в заяві.

Як заявили "SQ" у прес-службі облуправління ДАІ, ніхто подібних указівок автоперевізникам не давав. "Скільки було мітингів, і ніхто нікому не заважав", - підкреслили в прес-службі. Разом з тим в ДАІ не змогли відповісти, чи пройшли автобуси, замовлені оппозіцііоннимі силами, технічний огляд.

Довідка "SQ". 26 квітня автобуси з прихильниками Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ), які їхали до Києва для проведення акції протесту, були затримані на виїзді з Харкова. Керівництво ХОО ВО "Батьківщина" заявило, що за межі міста автобуси не випустили харківські правоохоронці.