Окружной административный суд Харькова отклонил ходатайство о приостановке работы горизбиркома и неоглашении результатов выборовОкружний адміністративний суд Харкова 5 листопада приступив до розгляду справи за позовом кандидата на посаду харківського міського голови, голови облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова до Харківської міської територіальної виборчої комісії. Як заявила довірена особа А.Авакова Роман Москаль, вони вимагають призупинити роботу міськвиборчкому і заборонити оприлюднення результатів виборів. Суд відхилив це клопотання.

Після цього рішення Р.Москаль звинуватив суддівську колегію в політичній заангажованості і заявив про недовіру до всього Окружного адмінсуду Харкова. Він попросив суд передати цю справу до будь-якого іншого адмінсуду України. Суддівська колегія це ходатойство також відхилила, мотивувавши це тим, що що позивачем не було надано достатніх доказів.

Після цього було подано клопотання про визнання того, що бюлетені на виборах міського голови зберігалися в неналежному стані (були розірвані пакунки з бюлетенями, на деяких відсутні пломби). Суд відмовив у цьому клопотанні.

Також до суду були подані клопотання від представників в.о. міського голови Геннадія Кернеса і Партії регіонів про свою участь як третьої сторони. Представники А.Авакова погодилися на участь у процесі представників Г.Кернеса. Суд задовольнив це прохання і залучив до розгляду справи представника Г.Кернеса Марину Стоматіну, а представникам Партії регіонів було відмовлено.

Крім того, представники А.Авакова попросили суд приєднати як докази до позову два диски з відеоматеріалами, на яких зафіксовані порушення в ході голосування і видати повістки деяким членам міськвиборчкому, щоб вони були присутні при розгляді справи. Суд дозволив приєднати до доказів диски і відмовив у видачі повісток.

Також суду було подано клопотання про те, щоб його представники виїхали на місце і оглянули розірвані пакети з бюлетенями з причини того, що в процесі розгляду адміністративного позову докази можуть бути "швидко й незаконно усунені" (пакети з бюлетенями перебувають у харківському Палаці спорту. Суд відмовив у цьому клопотанні.

М.Стоматіна заявила, що позов А.Авакова "безпідставний і незаконний", і вимагає його відхилити. Суд оголосив перерву до 17.00 у зв'язку з проханням представників позивача підготувати усну заяву.

Довідка "SQ". 4 листопада представниками А.Авакова був поданий позов до Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо визнання протизаконною її бездіяльності в питаннях належної організації виборів міського голови.