ВАТ "Завод ім.Фрунзе" (Харків) у Харкові до Євро-2012 біля стадіону "Металіст" побудує медіа-центр. Про це 31 січня повідомили "SQ" у прес-службі заводу.

Як повідомив голова правління заводу Олександр Василенко, домовленість про будівництво центру була досягнута 25 січня на зустрічі в Харківському міськвиконкомі, яка відбулася під головуванням харківського міського голови Геннадія Кернеса в рамках візиту до Харкова директора Місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського і представника УЄФА Бо Сандстрема.

Як повідомив О.Василенко, медіа-центр буде створено шляхом реконструкції належить заводу виробничого приміщення. Послугами медіа-центру зможуть скористатися світові ЗМІ, які висвітлюватимуть харківські події Євро-2012. У медіа-центрі площею 1,5 тис.кв. м будуть створені 500-700 робочих місць для журналістів. Загальна вартість проекту оцінюється в 14 млн.грн. Г.Кернес пообіцяв підприємству підтримку з міськбюджету в 2,4 млн.грн., Решта коштів інвестує завод. Робоче проектування об'єкта буде завершено протягом найближчих двох місяців, після чого почнеться будівництво. Планується, що медіа-центр буде повністю готовий уже до початку 2012 р.

Довідка "SQ". Завод ім.Фрунзе за останні три роки у зв'язку з підготовкою Харкова до Євро-2012 витратив близько 10 млн. дол. Ці кошти, в основному, були спрямовані на придбання нових корпусів і перебазування виробничих потужностей підприємства зі старого майданчику, що примикала до спорткомплексу "Металіст", на нову територію, що раніше належала ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Біля "Металіста" був також знесений склад готової продукції заводу й один з допоміжних цехів, на місці яких обладнані два паркінги на 600 машиномісць.

ВАТ "Завод ім. Фрунзе" випускає сита для сільгоспмашин, настилочні решітки, сітки та системи огорожі для будіндустрії, елементи міського середовища (корзини для сміття, лавки), складські стелажі і захисні системи картерів двигунів для автомобілів.