В следующем году "Горэлектротрансу" из бюджета Харькова будет выделено 36 млн.грн.Наступного року з бюджету Харкова на підтримку КП "Міськелектротранс" буде виділено 36 млн.грн. Про це 29 грудня під час засідання сесії Харківської міськради повідомила заступник харківського міського голови, директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, представляючи проект нового бюджету міста.

За словами Т.Таукешевої, зокрема, на підтримку вагоноремонтного заводу буде виділено 3 млн.грн., на капітальний ремонт трамвайних шляхів - 5 млн.грн., на витрати з лізингу куплених раніше електромашин - 3 млн.грн., на реконструкцію розворотного кола трамваїв біля Південного вокзалу - 3,5 млн.грн.

Також Т.Таукешева повідомила, що в 2011 р. на компенсацію пільгового проїзду в міському транспорті з держбюджету Харків отримає 47,8 млн.грн. З цих грошей "Міськелектротранс" отримає 23,6 млн.грн., КП "Харківський метрополітен"- 21,6 млн.грн., автотранспорт - 2,5 млн.грн. "Компенсація "Міськелектротрансу" виходить на рівні не більше 20% потреби", - зазначила Т.Таукешева.

За її словами, місту також передбачена субвенція в 51,8 млн.грн. на компенсацію залучених кредитів (на купівлю тролейбусів і автобусів) у рамках підготовки до Євро-2012.

У цілому бюджет Харкова в 2011 р. отримає з держбюджету 967 млн.грн. (цього року було виділено 962 млн.грн).

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 до 25 грудня провели акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплаті. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці, борг із зарплати на момент початку акції складав 22,4 млн.грн. 22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що на виплату зарплати "Міськелектротрансу" виділено 13 млн.грн. 23 грудня працівникам "Міськелектротрансу" була виплачена зарплата за серпень, почалася виплата заборгованості за вересень.