Харьковский завод им.Шевченко заключил контракт с "Укртелекомом" на поставку телефонного оборудованияДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" уклало контракт з ВАТ "Укртелеком" на постачання телефонного обладнання. Про це 26 жовтня повідомив журналістам виконавчий директор заводу Андрій Тимчук. За його словами, йдеться про продукцію, яка вже є на складах заводу, частково - про виробництво нової. "На сьогодні "Укртелеком" ще не повністю сформував заявку з приводу тих областей, де планується розмістити наше обладнання. З нашого боку невирішених питань за контрактом немає", - зазначив директор.

За інформацією голови профкому заводу Віктора Віннікова, ймовірно до кінця року можливі поставки обладнання для телефонного зв'язку для "Укртелекому" приблизно на 2 млн.грн.

Довідка "SQ". За інформацією керівника санації заводу Олександра Байдацького, завод ім.Шевченка налагоджує співпрацю з "Укртелекомом", яка є споживачем продукції підприємства. Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, він організував зустріч А.Тимчука з представниками "Укртелекому".

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. На заводі на 26 жовтня 2010 р. працює 1,8 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство заводу ім.Шевченка. Керівником санації був призначений Дмитро Задружний, який написав заяву про звільнення у червні 2010 р. Потім санатором був призначений О.Байдацький.