В четверти проверенных налоговиками предприятий зарплата выдавалась "в конвертах" - областная налоговаяСпівробітники податкової служби Харківської області в 2010 р. перевірили 1007 суб'єктів господарювання і в 700 виявили порушення у трудових відносинах з робітниками (виплата зарплати "у конвертах", подвійна бухгалтерія, неоформлення найманих робітників ). У результаті вжитих заходів до бюджету донараховано 46,6 млн.грн. Як повідомили в Державній податковій адміністрації в Харківській області, зокрема, було виявлено 250 випадків виплати зарплати за рахунок тіньових коштів, тобто "в конвертах". За результатами перевірок до бюджету додатково надійшло 5,8 млн.грн. податку з прибутків фізосіб.

Як повідомили в обласній податковій, щодо порушень на 75 підприємствах були зібрані матеріали для порушення кримінальних справ. Стосовно керівників підприємств і приватних підприємців, які допустили порушення у сфері оплати праці робітників, минулого року порушено 31 кримінальну справу.

Довідка "SQ". У 2010 р. податківці Харківської області виявили 6,43 тис. найманих робітників без оформлення з ними трудових відносин.