Три етапи підвищення зарплати намічено на КП "Харківський метрополітен" на 2010 р. Про це 20 квітня повідомили "SQ" у профспілковому комітеті підприємства. По колдоговору середня зарплата на підприємстві повинна підвищуватися відповідно до підвищення мінімальної зарплати в країні. Середня зарплата за два перших місяці 2010 р. на метрополітені склала 2 тис. 301 грн. Домовленість із адміністрацією про підвищення зарплати закладена й у проекті нового колдоговору на 2010 р. Його планується затвердити на профспілкових зборах 27 квітня.

Як відзначили в профспілці, його чисельність скоротилася з 4,2 тис.чол. до 2,6 тис.чол. Це відбулося через скорочення чисельності персоналу, і зокрема, через те, що в Московському й Салтовском депо метрополітену з його складу вивели ремонтні служби. Працівників перевели до складу приватного підприємства, що надає послуги з ремонту вагонів метро. Працівникам було запропоновано залишитися членами профспілки. У цьому випадку вони змогли б організувати у себе на підприємствах осередки й користуватися підтримкою профспілки метрополітену. Але працівники вийшли зі складу профспілки метрополітену.

 

Довідка SQ".Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні по довжині (35,59 км), а також по кількості перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. у добу). У харківському метро 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон. За 2008 р. метрополітен перевіз 280 млн. пасажирів.