Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) у 2011 р. планує виробити продукції на 1 млрд. грн., що на 4-5% більше, ніж у 2010 р. Про це заявила президент корпорації Алла Коваленко. За її словами, нарощувати виробництво і реалізацію продукції компанія має намір за рахунок активного маркетингу та випуску новинок.

"Ми продовжуємо модернізувати виробництво, купуючи нове обладнання. Чергова хвиля оновлення потужностей відбудеться в першому кварталі, це дозволить нам запропонувати ринку низку нових виробів. Буде продовжуватися і серйозна робота з виходу на нові ринки збуту, в тому числі через участь у найбільших міжнародних галузевих виставках", - повідомила А.Коваленко.

За її словами, головними ризиками для кондитерського виробництва в 2011 р. є тривале зростання цін на сировину, зокрема, на цукор, жири, какао-боби, а також на енергоресурси. На внутрішньому ринку стримуючим чинником для розвитку кондитерської промисловості буде зниження купівельної спроможності населення у зв'язку з підвищенням вартості комунальних послуг.

Довідка "SQ". Корпорація "Бісквіт-Шоколад" об'єднує АТЗТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка" (на ринку - з 1896 р.), АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика" (з 1935 р.), ТОВ "Торговельний дім "Престиж". До сфери її управління також входять ВАТ "Первухінський цукровий завод", ТОВ "Красноградський млин", ЗАТ "Агрофірма ім. Г.Сковороди", ТОВ "Агрофірма "Петропавлівка". У 2010 р. підприємства корпорації випустили 64,1 тис.т кондитерських виробів, що на 8% більше, ніж у 2009 р. У грошовому вираженні обсяг виробництва зріс на 25% і склав 860,2 млн.грн. Продукція поставляється до 21 країни світу, питома вага експорту за підсумками минулого року склав 39%. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис.осіб.