Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) 6 травня перевищила рекорд добової навантаження в 100 тис.т. Про це 19 березня повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. За інформацією Південної залізниці, вперше з моменту падіння обсягу вантажних перевезень, обумовлених кризовими явищами, добовий вантаж досяг 100,202 тис.т. Середній показник середньодобового завантаження на залізниці в 2009 р. не перевищував 71,7 тис.т.

Як відзначили на залізниці, 7 травня обсяг навантаження склав 100,074 тис.т, 13 травня - 100,091 тис.т. "З лютого-березня 2010 поступово почали поновлюватися постачання вантажів до країн ближнього зарубіжжя, Західної Європи та Азії. Перш за все, йдеться про щебень, руду, цементі, мінеральні добрива, нафтоналивні вантажі", - відзначили у прес-службі залізниці.

Довідка "SQ". Південна залізниця проходить територією шести областей України. Протяжність її колій більша 3 тис.км. Магістраль обслуговує 1 тис. промислових підприємств. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові. В об'єднанні працює близько 49 тис.осіб.