Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) вперше у своїй практиці планує у 2010 р. застосувати контейнери для перевезення зерна. Про це 19 травня повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. З приводу організації контейнерних зерноперевозок вже є домовленість із зернотрейдерами і вантажовідправниками-екпедіторамі в Харківській, Полтавський та Сумській областях. Рішення було прийняте у зв'язку тим, що в країні не вистачає вагонів-зерновозів.

Як відзначили у прес-службі залізниці, спосіб перевезення зерна в контейнерах з весни 2010 р. вже почали впроваджувати в Україні на інших залізницях. Спосіб зручний для вантажоодержувача, оскільки контейнер після прибуття на станцію призначення можна транспортувати безпосередньо до приміщень вантажоодержувача для розвантаження. Нововведення стане особливо актуальним у другій половині 2010 р., коли почнеться перевезення врожаю. "Саме зерно є одними з основних вантажів, який забезпечує необхідні обсяги вантажоперевезень на залізниці", - відзначили у прес-службі.

Довідка "SQ". Південна залізниця проходить територією шести областей України. Протяжність її колій більша 3 тис.км. Магістраль обслуговує 1 тис. промислових підприємств. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові. В об'єднанні працює близько 49 тис.осіб.