Делегація В'єтнаму рекомендувала місцевій владі відкрити авіарейс "Харків - Ханой"

Делегація В'єтнаму 19 травня під час зустрічі в головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним рекомендувала відкрити авіарейс "Харків - Ханой". Про це повідомили журналістам після закінчення зустрічі.

Як відзначив М. Добкін, після завершення реконструкції Харківського аеропорту з'явиться технічна можливість відкрити рейс "Харків-Ханой". На практиці для відкриття такого складного рейсу потрібно провести велику підготовчу роботу. "Ми зацікавлені в тому, щоб до області прилітали і туристи та бізнесмени з В'єтнаму", - відзначив  М. Добкін.

 

Довідка "SQ". Керівник делегації з В'єтнаму - начальник міжнародного відділу Центрального комітету Комуністичної партії Соціалістичної республіки В'єтнам Хоанг Бінь Куан, серед інших у складі делегації був заступник голови корпорації "Сан груп Україна" Нгуен Ван Тхає.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області та В'єтнаму за підсумками перших чотирьох місяців 2010 р. склав 1,9 млн.дол. (на 47% більше аналогічного періоду 2009 р.). Обсяг імпорту склав 1,2 млн.дол., що на 85% більше. За весь 2009 р. обсяг товарообігу склав 5,6 млн.дол., що на 35% менше 2008 р. У числі експортерів за січень-квітень - ТОВ "SINTON" (пшениця продовольча), OOO "Агромірекспорт" (пшениця суцільна), ДП "Новопокровський комбінат хлібопродуктів" (гранульовані пшеничні висівки), ТОВ "Реал-Агроекспорт" (пшениця), ТОВ "Харківенергоприлад" (контрольні апарати). Підприємства - імпортери - ТОВ "Техноком" (упаковка), ТОВ "Україна-Рибсервіс" (риба солоно-сушена), ПП "СПС" (сушений перець), ТОВ "Дельта на" (поліуретан у первинних формах), ПП "Ділен" (черепашки морських молюсків).

У вузах Харківської області навчається 1,4 тис. студентів з В'єтнаму.