Кабінет міністрів України включив до складу держконцерну "Укроборонпром" шість підприємств бронетанкової галузі. Про це 17 січня повідомив "Комерсант". За рішенням Кабміну, до складу держконцерну увійшли ДП "Завод ім.Малишева", казенні підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова", "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування", а також Київський, Житомирський і Миколаївський ремонтно-механічні заводи.

Як повідомив "SQ" головний конструктор КБ ім.Морозова Юрій Бусяк, список підприємств, що входять до концерну, буде розширюватися. Передбачається, що підприємства - учасники концерну залишаться юридичними особами, але буде створена структура для координації роботи концерну. "Ми очікуємо, що наслідком роботи у складі концерну стане збільшення кількості замовлень, зокрема, від Міноборони", - зазначив Ю.Бусяк.

Довідка "SQ". 28 грудня 2010 р. президент України Віктор Янукович підписав указ про створення держоб'єднання "Укроборонпром". 29 грудня уряд прийняв рішення про створення держконцерну "Укроборонпром", до складу якого увійшли: держкомпанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт", ДП "Укроборонсервіс", ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", "Укрінмаш", ДП "Спецтехноекспорт", ДП "Промоборонекспорт", ДП "Зовнішньоторговельна фірма "ТАСКО-Експорт".

Директором "Укроборонпрома" призначений Дмитро Саламатін.

Завод ім.Малишева виробляє бронетехніку (танки і бронетранспортери), КБ ім.Морозова проектує бронетехніку, КБ з двигунобудування проектує двигуни для бронемашин (зокрема, в КБ розроблені двигуни серії ТД).