Ямковий ремонт ділянки траси Ростов-на-Дону - Харків, яка проходить через Харківську область, планується провести до 1 травня. Про це повідомив "SQ" начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

За його словами, поки не можна сказати, скільки коштів на це буде виділено, так як до сих пір не прийнятий держбюджет, але це питання має вирішитися найближчим часом. За його словами, щоб відремонтувати всі дороги державного значення, які є в Харківській області, необхідно близько 3 млрд.грн.

Довідка "SQ". Протяжність ділянки траси Ростов-на-Дону - Харків, яка пролягає через Харківську область, "складає близько 300 км. Ця ділянка межує з Полтавською областю (с.Чутово, Полтавська обл.) та Донецькою областю (с.Каменка, Ізюмський р-н, Харківська обл.).

Мережа автомобільних доріг загального користування Харківської обл. складає 9 тис. 607 км, у тому числі дороги місцевого значення - 8 тис. 229 км, державного - 778,6 км. На мережі доріг знаходяться 800 мостів. Область займає перше місце в Україні по протяжності доріг, по кількості мостів - шосте. Через територію області проходить транспортний коридор Європа - Азія, який збігається з автодорогою Київ - Харків - Довжанський. Головний розпорядник коштів на утримання і будівництво доріг за рахунок державних коштів - Держслужба автодоріг України.