Перспективний річний оборот ВАТ "Харківметробуд" (ХМБ) за умови інвестицій у підприємство складе близько 110 млн.грн. на рік. Про це повідомили "SQ" у компанії "Арка капітал" (Київ), що є акціонером ХМБ. Поява іноземних інвесторів, готових інвестувати в ХМБ кілька десятків мільйонів євро, очікується у зв'язку з недавньою приватизацією підприємства. З огляду на те, що активи ХМБ становлять 100 млн.грн., зросте й реальна вартість підприємства.

За інформацією "Арка капітал", акції ХМБ розміщені на Українській біржі й котируються по 9 грн./шт., але, за підрахунками аналітиків, їхня реальна вартість близько 15 грн. Експерти прогнозують, що інвестиції в ХМБ дозволять отримати прибуток у 200% річних.

Як повідомили в "Арка капітал", в 2010-2012 рр. на розвиток Харківського метрополітену планується виділити 400 млн.грн. Такий обсяг фінансування визначений програмою розвитку харківського метро з огляду на необхідність подальшої підготовки міста до проведення матчів фінальної частини Євро-2012. ХМБ є підрядником робіт з будівництва метро в Харкові. З огляду на те, що один із власників ХМБ - корпорація "Харківський будівельний союз", можна припустити, що ХМБ буде мати повну завантаженість своїх виробничих потужностей, відзначили в "Арка капітал".

Довідка "SQ". ВАТ "Харківметробуд" створено в 1968 р. Спеціалізується на будівництві, реконструкції й технічному переустаткуванні метрополітену, тоннельных споруджень, інших об'єктів різного призначення, а також здійснює будівництво житлових об'єктів. Підприємство має у своєму розпорядженні ліцензії, які необхідні для здійснення проектних і будівельно-монтажних робіт, робіт з виробництва конструкцій з металу й залізобетону, а також ліцензії для здійснення підземного будівництва.