О. Ярославський відкрив Харківський аерофорум

Голова правління групи компаній "DCH" Олександр Ярославський 7 червня відкрив міжнародний форум "AEROFORUM.UA", який відбувається у Харкові. Він привітав учасників форуму та висловив надію, що їм вдасться "зав'язати корисні знайомства і укласти контракти".

За словами віце-прем'єр-міністра Бориса Колесникова, в Україні планується в найближчі 1,5 роки виконати низку робіт з організації інфраструктури авіаперевезень. Не пізніше жовтня 2011 р. в харківському аеропорту буде побудована посадочна смуга завдовжки 2,5 км і завширшки 45 м, у львівському аеропорту - термінал площею 29 тис.кв. м і смуга завдовжки 3 км 200 м і шириною 45 м, в аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) будуть побудовані два термінали (один з них площею 20-22 тис.кв.м, як і в Харкові), у донецькому аеропорту в 2011 р. збудують термінал площею 52 тис.кв.м і смуга завдовжки 4 км і шириною 60 м.

Б. Колесніков відзначив, що після Євро-2012 почнуть будувати нові об'єкти авіанфраструктури в Одесі і в Криму.

Як заявив Б. Колесников, в Україні також працюють над тим, щоб спростити візовий режим з країнами ЄС. "Це важливо для авіаперевізників", - відзначив                       Б. Колесников. За його словами, монополізація авіаринку в країні привела до того, що вартість авіаквитків на відстань близько 100 км в Німеччині становить 11 євро, в Україні - 22 євро.

Довідка "SQ". Міжнародний форум "AEROFORUM.UA" відбувається 7-9 червня на майданчику нового терміналу міжнародного аеропорту "Харків". Серед учасників - керівники підприємств, пов'язаних з галуззю авіаперевезень, з 25 країн. Організатори форуму - міжнародний аеропорт "Харків", ТОВ "Інвестиції в Харків". Генеральний партнер - компанія "DCH" (Київ).