Задолженность по зарплате на харьковских предприятиях - больше 105 млн.грн.Загальна заборгованість із зарплати на підприємствах Харкова за 10 місяців 2010 р. збільшилася на 15,5% і на 1 листопада перевищила 106 млн.грн. Про це 1 грудня повідомив журналістам начальник управління соціально-економічного розвитку, планування та обліку Харківської міськради Яків Мусієнко. За його словами, заборгованість економічно активних підприємств збільшилася на 9,9% і склала 95,2 млн.грн. (89,7% загальної заборгованості).

За інформацією Я.Мусієнка, найбільші борги мають ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Т.Шевченка" (18,6 млн.грн.), ВАТ завод "Потенціал" (17,8 млн.грн.), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (15,6 млн.грн.), ДП "Завод ім. Малишева" (11,3 млн.грн.), ДП "ХЕМЗ" (5,7 млн.грн.).

"Найбільші заборгованості із зарплати - у економічно активних підприємств. Проблема в тому, що багато підприємств роблять по-старому - чекають замовлення від держави і не працюють самі, тобто не шукають замовлення, не займаються інноваціями, не ставлять нове обладнання. Це головна проблема підприємств недержавної форми власності. Зараз повинні прийти нові керівники, які мають підприємницьку жилку і зможуть знаходити замовлення і роботу для своїх співробітників", - зазначив Я.Мусієнко.