13 травня в Харкові на проспекті Льва Ландау патрульні зупинили п'яного водія на автомобілі "Москвич". Про це повідомили в поліції.

Інспектори помітили у водія ознаки сп'яніння, тому запропонували йому пройти відповідну. Тест на алкотестері Drager показав, що вміст алкоголю в крові порушника перевищував допустиму норму більш ніж у 14 разів і становив 2,86 проміле.

Крім того, з'ясувалося, що водій вже позбавлений права керування. Більш того, протягом останнього року його вже притягували до відповідальності за аналогічні правопорушення.

Поліцейські склали на порушника адміністративні протоколи. 

Які штрафи передбачено за керування автомобілем у нетверезому вигляді

 

  • перший раз штраф за водіння в нетверезому вигляді становитиме 17000 грн плюс позбавлення права керування авто строком на один рік;
  • якщо автомобіліст вчинить таке правопорушення повторно, розмір стягнення збільшиться вдвічі - до 34000 грн. Крім того, порушник буде позбавлений права керувати машиною на 3 роки;
  • якщо ж протягом року він повторно порушить це положення, отримає штраф до 50000 грн за керування у п'яному вигляді та буде позбавлений права керувати транспортним засобом на строк до 10 років, а його автомобіль конфіскують.