У Вовчанську зникли волонтери. Поліція припускає, що їх розстріляли. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

За його словами, волонтери на власному автомобілі прямували до Вовчанська, щоб вивезти звідти сім'ю. Проте до зазначеної адреси вони не доїхали. За попередньою інформацією та свідченнями очевидців, чоловіків розстріляли російські військовослужбовці. Один з волонтерів, ймовірно, отримав поранення, а другий - загинув.

Свідком цього інциденту став 19-річний юнак, який приїхав до Вовчанська, щоб допомогти своїй бабусі евакуюватися. Коли він збирав речі, до будинку увірвалися озброєні російські солдати. Хлопця роздягли, жорстоко побили і кинули до підвалу. Під час спроби втекти юнак наражався на смертельну небезпеку - росіяни відкрили по ньому вогонь. Дивом він вижив, але окупанти погрожували його вбити і знову замкнули у підвалі. Звільнитися парубок зміг лише вночі, після того, як російські вояки залишили будинок. Зараз він та його бабуся вже в безпеці після евакуації.

Також, відомо, що у Вовчанській громаді російські війська з 11 травня насильно утримують людей у підвалі. Деяким із них 13 травня вдалося втекти і дістатися до волонтерів. Зараз люди перебувають у безпеці.

Усім мешканцям Вовчанська рекомендують евакуюватися. Щоб це зробити необхідно звернутися на "гарячу лінію" - 0-800-33-92-91. Також можна звертатися за номером "102".

Крім того, евакуаційні групи працюють цілодобово. Правоохоронці використовують гучномовці для оголошення інформації про необхідність терміново залишити небезпечні райони через загрозу для життя. Крім того, поліцейські обходять помешкання і особисто вмовляють місцевих мешканців евакуюватися в безпечніші місця через активні бойові дії та обстріли з боку окупантів.

Загалом із 10 травня у Харківській області вже евакуйовано 7023 людини.